Jön az új Volkswagen Touareg

Egy új luxusterepjáró tanulmányát mutatta be a pekingi autószalonon a Volkswagen, és nem nehéz kitalálni, hogy a T-Prime Concept a Touareg következő generációját vetíti előre.

Sorra újítja meg szabadidő-terepjáróit a Volkswagen: a T-Roc tanulmányból készült az új Tiguan, a T-Cross egy még be sem mutatott kompakt crossover előfutára, a most leleplezett T-Prime pedig jó képet mutat arról, hogyan néz majd ki az új Touareg. A Volkswagen luxusterepjárójának harmadik generációját megelőlegező tanulmány tekintélyes méretű: a karosszéria 5,06 méter hosszú, 2 méter széles és 1,71 méter magas.

A prototípus a Volkswagen hosszmotoros moduláris padlólemezére épül, és hibridhajtású. Az orrában egy kétliteres, négyhengeres, 252 lóerős és 370 Nm nyomatékú turbós benzinmotort, valamint egy 135 lóerős és 350 Nm-re képes elektromotort találunk, amelyek nyolcfokozatú tiptronic automata sebességváltón keresztül 4Motion összkerékhajtáshoz kapcsolódnak. Az összesen 381 lóerős és 700 Nm nyomatékú T-Prime ezzel hat másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 223 km/óra a végsebessége, de a 14,1 kilowattórás lítiumion akkumulátor feltöltésével 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan, a kombinált átlagfogyasztása pedig 2,7 l/100 km.

Az utastér is újszerű, hiszen a műszereket helyettesítő színes képernyő és a középkonzol óriási érintőképernyője közös borítás alá került, a kormánykerék küllőin pedig gombok helyett érintőfelületet találunk. A T-Prime a pekingi autószalonon mutatkozott be, és nagyon hasonló lehet a Volkswagen Touareg új generációja is.