Vörösen izzó emblémával újul meg a Volkswagen Touareg

A Volkswagen Touareg ugyan még nem tart generációváltásnál, de a ráncfelvarrás mindenképpen indokolt. Most ez meg is fog történni. Néhány apróság mellett a fényekre helyezik a hangsúlyt a gyáriak.

A Volkswagen Touareg jelenlegi generációja immár öt éve van velünk. A legtöbb gyártó általában már négy év után beiktat egy kis frissítést, a németek terepese viszont annyira kedvező visszajelzéseket kapott az elmúlt években, hogy még egy évet rátoltak a ráncfelvarrás bemutatására. Viszont, ami bevált, azon nem szabad drasztikusan változtatni, így a Volkswagen is inkább csak apróságokat alakít át.

Ilyen például a belső tér anyaghasználata. A felhasználók ugyanis gyakorta panaszkodtak arra, hogy a könyöklők kényelmetlenül kemények az autókban, így most azokat jobban kipárnázzák. A belső térben ezen felül még a hangulatvilágítás is megváltozik, felkerül például egy világító Touareg felirat az utas elé a műszerfalra.

Kívül új lökhárítókat kapnak a vásárlók, de nem ez a legfeltűnőbb változás. Megjelenik ugyanis a kínálatban az IQ.LIGHT HD mátrix LED fényszóró, mely oldalanként csaknem 20 ezer darab mikro-LED izzóval világít, így szinte sebészi pontossággal tud maszkolni, ha valaki mondjuk szemből érkezik, illetve észrevehetően képes „megjelölni” a veszélyforrásokat is az úton.

Persze, ennél több fényt és csillogást is hoz a ráncfelvarrás. A Touareg orrán megjelenik a keresztbe futó LED-es nappali menetfény, de ami ennél is feltűnőbb, az a hátsó, vörösen izzó Volkswagen embléma. Bizony, az új jogszabályok most már lehetővé teszik a vörös embléma megvilágítást is Európába, így várhatóan egyre több gyártó nyúl majd ehhez az apró, de annál látványosabb hangulati elemhez.

A hajtásláncokat érintő változásokról egyelőre nem beszéltek a gyáriak, azt viszont elárulták, hogy átdolgozták a futóművet is. Sőt, most már szenzorok figyelik azt is, hogy a tetőbox súlya mennyiben befolyásolja az autó mozgását, így a rendszer az aktív balesetmegelőző és vezetést segítő funkciókat ahhoz tudja hangolni.