Jön a Veloster második generációja

Úgy tűnik, hogy a Hyundai nem adja fel, és elkészíti az aszimmetrikus ajtóiról ismertté vált sportkupé, a Veloster második generációját.

2011-ben mutatta be Veloster néven kompakt sportkupéját a Hyundai. Az i30 műszaki alapjára épülő típus azzal keltett nagy feltűnést, hogy míg a bal oldalon egy oldalajtója volt, addig a jobb oldalra kettő került, így a hátsó ülésekre könnyebb lehetett a beszállás. A megoldás nem győzte meg a piacot, a Veloster érdekes színfolt volt, de nem lett átütő siker, annak ellenére sem, hogy az 1,6 literes szívómotor mellé később egy turbós változat is csatlakozott.

De úgy tűnik, hogy a Hyundai nem adja fel, és elkészíti a Veloster második generációját, amelynek prototípusát most fotózták le Koreában. A kép szerint megmaradtak a magasra emelt hátsó résznél, és az álcázás ellenére is tisztán látszik, hogy a jobb oldalon továbbra is két oldalajtót találunk, de az, hogy a bal oldalán hány ajtója van, csak később fog kiderülni. Mint ahogy a műszaki részletekről sem sokat tudni, de nagyon valószínű, hogy a Hyundai többi típusában is használt 1,6 literes, turbós benzinmotor kerül a Veloster utódjába is. Az újdonság 2018-ra kerülhet piacra.