Új arcot kapott az Octavia RS

Az Octavia alapváltozatai után a Skoda sportos családi autója, az RS kivitel is megkapta a ráncfelvarrással járó új, osztott fényszórókat.

Nem sokkal az Octavia harmadik generációjának modellfrissítése után a sportváltozatot is elérte a megújulás. A ráncfelvarrás során új arcot kapott a Škoda családi autója, ami most az RS kiviteleken is megjelent. A véleményeket megosztó frontrész osztott fényszórói teljesen LED-esek, míg hátul immár széria a C-alakú LED-es lámpa, és a rendszámtáblát is diódák világítják meg. Belül bőrrel és szövettel borították az integrált fejtámaszos sportüléseket, de már Alcantara kárpitozás is kérhető.

A 15 milliméterrel ültetett futómű és a 30 milliméterrel kiszélesített hátsó nyomtáv mellé az Octavia RS szériában 17 colos, de felárért akár 19 colos kerekeket is kaphat, opció a hanggenerátor, és adaptív lengéscsillapítás-szabályzás is kérhető, ami komfortos és sportos módba állítható. A széria médiarendszer kivételével üvegborítású az érintőképernyő, a csúcsmodellbe 9,2 colos kijelző kerül fedélzeti wifivel és 4G eléréssel.

A kétliteres, turbós benzinmotor korábban feláras 230 lóerős változata lett a széria, 350 Nm nyomatéka 1500 és 4600 közti fordulatszámon érhető el, amivel 6,7 másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/óra a végsebessége. De kérhető 2.0 TDI-vel is az Octavia RS, a 184 lóerős motor legnagyobb nyomatéka 380 Nm, ezzel 7,9 másodperc alatt gyorsul százra és 232 km/óra a végsebessége. Az ötajtós ferdehátú és kombi karosszériával is gyártott Octavia RS a hatfokozatú kézi helyett hatsebességes DSG váltóval is kapható, a dízelhez összkerékhajtást is lehet kérni.

1974-ben használt először RS típusjelzést sportos autóján a Škoda, ami a kétezres évek óta rendszeres tagja a kínálatnak. Mostanáig több mint 200 ezer Octavia RS talált gazdára, amiből százezret tesz ki a 2013 óta gyártott harmadik generációs modell.