Egy újabb nagy visszahívás

2022-ben nem ez az első eset, amikor nagy gyártók, óriási darabszámú autót hívnak vissza, ezeknek különböző okai lehetnek. Jelen esetben a közös alapokon nyugvó, 2020-2022-igy gyártott Kia Telluride és a Hyundai Palisade modellek érintettek.

Közel 280.000 autót hív vissza az NHTSA, tűzveszélyre hivatkozva. A probléma az autók hátsó részénél keresendő, ugyanis a vontatáshoz szükséges elektromos csatlakozó vezetékei kigyulladhatnak. Azt javasolják, hogy ne parkoljanak ilyen típusú autókkal semmilyen épület közelébe, ugyanis a baj bármikor bekövetkezhet. A gyártók arra kérnek minden tulajt, hogy a lehető legrövidebb úton és időn belül vigyék el szervízbe a kocsikat, hogy ott utánajárjanak és megoldják a problémát.

Fontos megemlíteni, hogy a Kia Telluride esetében még nincs teljes körű megoldás a fennálló problémára, ami azzal jár, hogy azok az emberek még nem vihetik szervízbe autóikat, várniuk kell.

A parkolásra vonatkozó ajánlatok egyébként, már szerepeltek idén egy másik Kia-Hyundai visszahívás jegyzeteibe, amikor a Kia K900-at és a Hyundai Santa Fe 2016-2018-ig gyártott modellekre vonatkozóan, egy hasonlóan tűzzel kapcsolatos probléma lépett fel, noha ott a motortérben lévő ABS egység volt hajlamos a kigyulladásra.