Kijelző a kormányon? A GM már ezt is számításba veszi

Az autóipar és a techipar ma már lassan teljesen összefonódik, aminek az eredménye számtalan olyan megoldás, amire pár évvel ezelőtt még csak gondolni sem mert volna az ember. Ilyen a GM kormányba integrált kijelzője is.

Ahogy fejlődik a technika, úgy uralkodik el az autóiparban a digitális megoldások tömkelege is. Lassan már ott tartunk, hogy a digitális visszapillantóra fel sem kapjuk a fejünket, asztal méretű központi kijelzők nélkül pedig eladhatatlanná válnak az új modellek. Mi jöhet még? Természetesen még több kijelző. Például a kormányon is!

A General Motors most ezt demonstrálja egy virtuális koncepcióval, azaz képzeletben összemostak egy méretes okostelefont és egy kormánykereket. A kerék ez esetben csak jelképes jelentőséggel bír, ugyanis a most bemutatott megoldás inkább téglalap, azaz egészen pontosan a hordozható játékkonzolok adhatták hozzá az alap ötletet.

A lényeg, hogy a GM ezzel tekint a jövőbe, amikor már az önvezető autó mindennapossá válik és nincs szükség fix kezelőszervekre és műszeregységekre. Az alkalmatosság kicsi és magába foglalja mindezeket, azaz ha akarjuk, akkor információk jelennek meg rajta, kezelhetjük a jármű funkcióit, de akár élőben közvetítheti azt is, hogy mi történik az autó előtt. Miért? Mert lehet, hogy a jövőben szélvédőt sem kapnak majd az önvezető kapszulák, ahogy azt már számtalan koncepció esetében is láthattuk.