Itt a Mercedes következő elektromos autója, az EQA

Nem eleve elektromosnak készült, hanem inkább a GLA villanyos átirata a Mercedes legújabb és egyben legkisebb elektromos járgánya.

Egy újabb elektromos modell mutatkozott be a Mercedes palettáján, mely ugyan az EQ modellcsalád tagja, ám még nem eredendően villanyosnak tervezett modell. Lényegében a GLA crossover elektromos változatát ismerhetjük most meg EQA néven.

Az alap ebből adódóan könnyen megtalálható az újdonság megjelenésén is. Ha a leburkolt hűtőmaszkot, az új dizájnnal megrajzolt LED-es fényszórókat és a minimálisan újragondolt lökhárítókat nem nézzük, akkor bizony az eddig ismert GLA formavilágot kapjuk meg. Persze, ez közel sem baj, hiszen sok vásárló még mindig idegenkedik a futurisztikus elektromos formavilágtól, így egy már megszokott SUV jóval könnyebben eladható villanyos kivitelben is.

Talán pontosan ezért a belsőn sem változtattak sokat a Mercedes szakijai. Ugyan más lett a digitális kijelző dizájnja, illetve a hangulatvilágítás is kapott új árnyalatokat, azonban akinek már volt dolga mostanság belsőégésű motorral szerelt Mercedessel, az nem fog elveszni az új elektromos járgányban sem.

Hajtáslánc szempontjából egyelőre egyetlen variációt mutatott be a gyártó EQA 250 néven. Ebben egy 190 lóerős elektromos erőforrás hajtja meg az első tengelyt, a 426 kilométerre elegendő energiát pedig a 66,5 kWh-s akkumulátor csomag biztosítja. Természetesen a későbbiekben sokkal több alternatívával találkozhatnak a vásárlók, a németek ugyanis többféle erőforrás és hajtáslánc bevezetésén dolgoznak, melyek között lesznek összkerék meghajtású variációk is.