Japán a Carlos Ghosn szöktetésében részt vett személyek kiadatását kéri Amerikától

Tovább bonyolódik a Carlos Ghosn sztori. Japán már az Egyesült Államoktól kéri az egykori Renault-Nissan vezér megszöktetését lebonyolító személyek kiadatását.

Aki valamilyen szinten jártas az autóipar világában, annak nem kell külön bemutatni Carlos Ghosn, egykori Renault-Nissan vezérigazgatót. Ő volt az, aki a japán kormány meggyanúsított korrupcióval, majd pedig le is tartóztatták a szigetországban. Ghosn kálváriája azzal ért véget, hogy még tavaly megszöktették Japánból, egészen pontosan egy hangszerszállító bőröndben csempészték ki az igazságszolgáltatás karmai közül. Ghosn a mai napig ártatlannak vallja magát, szerinte koholt vádakkal és koncepciós perekkel akarták eltüntetni a nyilvánosság elől.

Japán viszont nem enged, viszont nem tehet semmit addig, amíg a régi vezérigazgató Libanonban, a szülőhazájában tartózkodik. Pontosan ezért, most taktikát váltott a bíróság és elkezdte azokat vadászni, akik részt vettek a szöktetésben. Név szerint Michael és Peter Taylor (apa és fia) kell nekik, hiszen az eddigi információk szerint ők ketten voltak a fő lebonyolítók.

Persze, az ő japán letartóztatásuk sem lesz túl könnyű dolog, ugyanis mind a ketten amerikai állampolgárok és jelenleg is az Egyesült Államok területén tartózkodnak. Japán követeli a kiadatásukat, viszont az USA még nem döntött az ügyben. Annyit azért elértek a japán hatóságok, hogy az államokban mind a két férfit letartóztatták a nemzetközi körözés alapján, így már csak a bírósági ítéleten múlik a további sorsuk.