Limitált példányszámú Honda lesz a WTCR hivatalos biztonsági autója

Idén egy igencsak különleges járgány mögött sorakozik majd fel a WTCR túraautó-világkupa mezőnye. Egy olyan Honda Civic Type-R modell lesz a biztonsági autó, amiből összesen csak 700 darab készült el.

A Honda még februárban mutatta be azt a Civic Type-R szériát, melyet úgy alakítottak ki, hogy a versenypályán is megállja vele a helyét a tulajdonos, ha éppen pályanapozni támad kedve. Kikönnyítették a karosszériát, versenyfutóművet raktak alá, az olyan kényelmi extrákat, mint például a légkondi és a rádió pedig kiszereltek belőle a minél kedvezőbb súly érdekében. Ez a Limited Edition, melyből összesen 700 darab készült el, most pedig már azt is tudjuk, hogy az egyik példány hol lesz megtalálható az év további részében. Ott, ahol a WTCR mezőnye is van éppen!

Idén ugyanis a Honda lett a túraautó-világkupa egyik fő támogatója, azaz ők biztosítják a biztonsági autót is a versenysorozat számára. Ehhez pedig kiváló szolgálatot nyújt majd az a Civic Type-R Limited Edition, melynek egyedi sárga fényezését és dizájnját a belga művész, Vanuf alkotta meg.

A WTCR kupa idén csak szeptemberben rajtol majd el Ausztriában, a koronavírus okozta folyamatos esemény eltolások miatt.