Itt a Harley-Davidson első elektromos motorja

Több évnyi fejlesztés után végre elkészült a Harley-Davidson első teljesen elektromos motorja. A LiveWire nem az egyetlen ilyen kétkerekű lesz a kínálatban.

A Harley-Davidson már évek óta ígérgeti, hogy elektromos motort mutat be. Eddig kellett várni, most végre megmutatták a LiveWire névre keresztelt csodagép végleges változatát.

Dizájn tekintetében jövőbe mutató a szerkezet, ám mindezt úgy sikerült kivitelezni, hogy közben a tipikus Harley stíluselemek is megtalálhatóak rajta. Természetesen az összképből hiányzik a méretes motor a hátranyúló kipufogókkal, ám a váz által kínált teret így az akkumulátor csomaggal tudták kitölteni a mérnökök.

Technikai specifikációt egyelőre nem közöltek a gyáriak, így az még titok, hogy mekkora utat lehet megtenni vele egyetlen feltöltéssel, annyit azonban elárultak már most, hogy a dinamikára és a használhatóságra nem fognak panaszkodni a felhasználók.

A LiveWire nem sokáig marad egyedül a Harley-Davidson kínálatában, az amerikai gyártó ugyanis 2022-ig egy komplett elektromos modellcsaládot szeretne bemutatni.