Külön almárkát csinál az elektromos motorjából a Harley Davidson

A Harley Davidson három évvel ezelőtt mutatta be LiveWire néven az első elektromos motorját. Most tovább bővítik a villanyos palettát, de már a szintén ezzel a névvel ellátott, elkülönített almárka égisze alatt.

Az elektromos irány a motorgyártókat sem kíméli. Legyen szó az inkább a terepmotorozást megcélzó KTM-ről vagy éppen a konzervatívabb vonalat képviselő Harley Davidson-ról, lassan már minden gyártó kínál villanyos kétkerekűt is. Az utóbbi 2018-ban lépte meg ezt a fanatikusok szemében eléggé megosztó lépést, amikor is először mutatkozott be nagyközönség előtt a LiveWire modell.

Mert, hát az igazi Harley vásárlók valahol vágynak a jellegzetes chopperes hangzásvilágra, amire mellesleg maga a gyártó is büszke. Mennyire? Eléggé ahhoz, hogy levédessék a klasszikus motorok hangzását, hogy azt senki se utánozza a későbbiekben. Na ez nem igazán fér össze az elektromos vonallal!

Talán ezért is szánta el arra a döntésre magát a gyártó, hogy nem keveri a régi vásárlókat az újakkal és inkább egy almárka keretein belül folytatja a villanyosítást. Ez az almárka pedig nem lesz más, mint az eddig modell szinten létező LiveWire!

Egyelőre csak a már ismert kétkerekű szerepel az új márka palettájában, természetesen úgy, hogy minden Harley Davidson feliratot eltávolítottak róla. A későbbiekben viszont egész modellcsaládokat ígérnek az amerikaiak, az első ilyen új fejlesztésű fecske pedig július elején mutatkozik majd be a Nemzetközi Motorkerékpár Show keretein belül hazai környezetben.