Kutató-mentő járgány, mely drónokat is képes indítani és fogadni.

A Nissan egy igen érdekes elképzeléssel állt elő Brazíliában. Egy olyan Frontier (nálunk Navara) modellről van szó, mely minden tekintetben felkutatásra és mentésre termett.

A Sao Paulo Auto Show igen érdekes koncepciókat eredményezett idén. Főleg terepes modellekről van szó, hiszen Brazíliában a természeti viszonyok miatt ezekre van a legnagyobb kereslet.

A Nissan például egy Frontiert (más piacokon Navara) alakított át úgy, hogy az kutató-mentő feladatokat tudjon ellátni. Nem csak a modell terepjáró képességein javítottak, hanem például a Nissan Leaf akkumulátor csomagját is sikerült a platóba építeniük a szakembereknek. Ez utóbbi most nem a káros anyag kibocsájtás lejjebb nyomásában segít, hiszen a hajtáshoz semmi köze nincs, hanem a másodlagos rendszerekhez biztosítják az áramot általa.

A Frontier Sentinel névre keresztelt járgány ugyanis nem csak életmentő eszközök tárolását teszi lehetővé, hanem azokat folyamatosan tölti is, legyen szó elemlámpáról vagy éppen elektromos fűrészről.

A plató legteteje ráadásul úgy lett kialakítva, hogy az tökéletesen alkalmazható drónok indítására, vagy fogadására egyaránt.