Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

Kia-Sonet-official-rendering

Ismét SUV modellel bővít a Kia

2020. július 23. | Hírek Kia | Címkék: , , , ,

A most beharangozott Sonet egyelőre csak egyetlen gyári vázlaton mutatta meg magát, de annyit már lehet tudni róla, hogy egy kisméretű SUV modell lesz a Kia palettájában. Indiában gyártják majd de globális forgalmazásra.

A Kia igencsak ráfeküdt az elmúlt években a szabadidő paletta felépítésére. Most már ott tart a koreai gyártó, hogy lényegében minden méretosztályban kínálnak SUV modellt, ez pedig a jövővel csak sűrűsödni fog.

Erre enged legalábbis következtetni, hogy a gyáriak egy teljesen új kompakt méretű crossovert lengettek be, mely Sonet néven kerül majd a szalonokba. Egyelőre csak egyetlen gyári vázlaton láthatjuk az újdonságot, ám ezen annyi kivehető, hogy a végleges változat megtartja majd a legtöbb stílusjegyet, melyet az év elején leleplezett Sonet Concepten már megfigyelhettünk.

Az is kiderült, hogy a szintén nemrégiben leleplezett Seltos után ez a járgány is Indiában készül majd és globális forgalmazás elé néz. Ezt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan a gyáriak, de az “Indiában és azon túl” szlogen, mellyel a gyár formatervezésért felelős alelnöke illette a projektet mindenképpen arra enged következtetni, hogy nálunk is megvásárolhatóvá válik az újdonság valamikor a jövő év folyamán.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.