Idő előtt bukott le a Mercedes leggyorsabb modellje

Már egy ideje várják a rajongók, hogy megérkezzen az AMG GT Black Series, viszont most nagyon úgy tűnik, hogy a hivatalos leleplezés bármelyik pillanatban megtörténhet. Álcázás nélküli képek szivárogtak ki a legdurvább csillagosról.

Ha Black Series, akkor mindenki azonnal tudja, hogy egy adott Mercedes modell legdurvább és legerősebb változatáról van szó. Na de mi van akkor, ha egy olyan modell veszti el a Black Series szüzességét, ami már önmagában egy veszedelmes sportkocsi? Akkor van az, hogy megszületik a márka új csúcsmodellje.

Ez bizony a már évek óta fejlesztés alatt álló AMG GT Black Series lesz, melyet ugyan még hivatalosan nem lepleztek le a gyáriak, de néhány kémfotónak köszönhetően a megjelenése nem lehet titok továbbra.

A képeken azonnal feltűnik, hogy a „sima” AMG GT-nél jóval nagyobb hűtőmaszk került az autó elejére. Ez a Panamericana rács konkrétan akkora, hogy a szokásos kis beömlők már nem is férnek el mellette. Persze, azért vannak kisebb szellőztető nyílások is, de ezek a kocsi oldalára kerültek.

Hátul GT versenyautós diffúzorral és gigantikus légterelővel találkozhatunk. Ez utóbbi ráadásul nem dísz, hiszen a 710 lóerős teljesítménnyel rendelkező bajor tényleg olyan száguldásra képes, ahol már jól jön a plusz leszorítóerő. Egészen pontosan az egyik tesztpéldánnyal 6 perc és 58 másodperc alatt teljesítették a Nordschleife kört, ami ugyan nem a legjobb utcai idő még, viszont csak 13 másodperccel marad el a csúcstartó Lamborghini Aventador SVJ eredményétől, az eddigi legerősebb AMG GT-nek számító Pro idejét viszont több mint 6 másodperccel sikerül megjavítani.