A limitált Honda Civic Type-R a leggyorsabb széria elsőkerekes Suzukában

A Honda mostanság mindent elkövet, hogy felhívja a figyelmet a versenypályára felkészített Civic Type-R átiratára. A Limited Edition lesz a WTCR felvezető autója, de előtte gyorsan még pályarekordot döntöttek vele Suzukában.

A Honda még év elején mutatta be a csupán 700 darab erejéig (Európa csak 100-at kap) gyártásra kerülő Honda Civic Type-R Limited Editiont, mely mind műszaki megoldásait, mind pedig felszereltségét tekintve közelebb áll egy versenyautóhoz, mint egy utcai járgányhoz. A pontos részletekről már többször beszéltünk, így arra most nem térnénk ki. Arra viszont igen, hogy a Honda nem bízza a véletlenre a marketinget és lényegében minden téren megméretteti a csúcsmodelljét.

Így lehet, hogy egy ilyen járgány lesz idén a WTCR biztonsági autója, de a versenyszezon kezdetéig sem maradunk Limited Edition „csillogtatás” nélkül. A gyáriak ugyanis ráengedték a kocsit a legendás Suzuka versenypályára, hogy fussanak vele egy gyors mért kört.

Az eredmény pedig rekorddöntés lett, ugyanis a maga 2 perc 24 másodperces idejével ez a járgány a leggyorsabb elsőkerekes széria autó, ami megmérettette magát a gyors és technikás sikánjairól és nehéz kanyarjairól elhíresült versenypályán.

Fontos továbbiakban, hogy a gyáriak ugyan egy tesztpéldányt használtak a rekorddöntésre, de a márka képviselete szerint ez a kocsi semmiben nem tért el attól, amit majd a Limited Edition szériára befizető vásárlók kapnak az elkövetkező hónapokban.