Mercivel a pályára, azaz limitált számban elérhető vadállatot mutatott be az AMG

A Mercedes az EQ modellcsalád fejlesztésével erőteljesen menetel az elektromos jövő felé. Most még azonban szerencsére akad egy-két ínyencség a benzingőz szerelmeseinek is. Ilyen például a kimondottan versenypályára szánt és egészen limitált szériában készülő Mercedes‑AMG GT Track Series.

Ha Mercedes, akkor mostanság mindenkinek az egymás után érkező elektromos modellek ugranak be. Azok, melyek már elkezdtek beszivárogni a teljesítményorientált AMG palettára is. Mindezek mellett, szerencsére az affalterbachi lóerőgyárosok még látnak potenciált a benzines különlegességekben is.

Most például nemes egyszerűséggel bemutatták azt az autót, mely a paletta abszolút csúcsát képezi, azaz ilyen vad és erős gépet eddig még AMG vásárló nem tudhatott magáénak. Az alapokat az Mercedes‑AMG GT Black Series adta, ám a fejlesztők a kellő hatás érdekében teljesen elengedték az utcai használatot. Így született meg a GT3 és GT4 versenyautók világát és technikai megoldásait ötvöző Mercedes‑AMG GT Track Series.

Természetesen a belső kialakítása is a versenysportok világát eleveníti fel, azaz teljes csövezést, kagylóüléseket és szekvenciális váltót kapnak a vásárlók. Külön kiemelendő a kormánykerék, mely eddig egyetlen versenyautóban sem tűnt fel, azt kizárólag a Track Series számára tervezték a szimulátorokkal foglalkozó Cube Experts szakembereivel összefogva.

A meghajtásról a Black Series 4 literes duplaturbós V8-as erőforrása gondoskodik 734 lóerős teljesítményre és 850 Nm nyomatékra hangolva, a gyártó pedig egyelőre gyorsulási adatokat nem közölt. Nem is lenne értelme, hiszen, mint minden versenyautó, a Track Series is szélsőséges skálán hangolható, így a szerencsés és tehetős vásárlók külön beállítással mehetnek a világ különböző pontjain tartott pályanapokra. Természetesen csak tréleren!

Azért szerencsések is, nem csak tehetősek a vásárlók, mert bizony ebből a kocsiból csak 55 darabot építenek a németek. Miért csak annyit? Mert pontosan ennyi ideje működik a Mercedes motorsport részlege, az AMG. Stílusos születésnapi megmozdulás, az már biztos!