Hyundai-csodák a tuningshow-ra

Talán minden más autógyártónál komolyabban veszi az idén a Las Vegasban rendezett SEMA kiállításon való jelenlétét a Hyundai: a dél-koreai gyártó három látványos és izmos újdonsággal is előrukkol.

Minden évben november elején rendezik a köztudatban egyszerűen csak tuning show-ként élő SEMA kiállítást a nevadai Las Vegasban. Az autógyártók hagyományosan itt mutatják be különleges felszereléseiket és kiegészítőiket, valamint saját gyári tuning-elképzeléseiket egyes típusaik alapján. Az idei kiállítást talán a Hyundai veszi a legkomolyabban, hiszen három különlegességgel is készül. A legfeltűnőbb talán a Santa Fe Rockstar Performance nevű átirata, amelynek 3,3 literes, V6-os motorja nitrós rásegítést is kapott. Teljesítményadatait még nem hozták nyilvánosságra (majd a kiállítás megnyitóján ígéri a gyártó), de aligha okoz majd csalódást.
A Bisimotóval közösen fejlesztette ki a népszerű SUV másik különleges változatát a Hyundai: a Santa Fast verzió hátsókerékhajtást kapott. A mélyre ültetett kasztni alatt igazi versenyfutómű lapul, a 3,8 literes V6-os motorból pedig minden cseppnyi tartalékot kifacsartak, 1030 lóerőre izmosították.
A harmadik újdonság a Gurmade Veloster, amely a háromajtós kupé versenyváltozata – az összes szükséges kiegészítővel. Ezt is egészen mélyre ültették, sportos frontspoilert és különlegesen könnyű (és persze látványos) felniket kapott. A motort is alaposan felcsavarták, de ennek mértékéről sem adott még hivatalos adatokat a gyártó.