Előfizetéses rendszerben lehet kipróbálni az Ioniq 5-öt Amerikában

A Hyundai Amerikában lehetővé tette, hogy előfizetős rendszerben pár hónapig ki lehessen próbálni az Ioniq 5 elektromos autót. A leendő tulajdonosok így még vásárlás előtt bebizonyosodhatnak róla, hogy tényleg együtt tudnak-e élni az elektromos autózás minden velejárójával.

Bár egyre több csatornán lehet hallani, hogy az elektromos autó jelenti a jövő mobilitását, sokan nem veszik rá magukat a váltásra. Persze, ez érthető is, hiszen egyesek számára a töltés folyamata megoldandó problémát jelent még, ám a legtöbben az elemzők szerint egyszerűen csak azért ódzkodnak az újdonságtól, mert azt még nem próbálták ki, nem tudják hova tenni a mindennapokban.

Ezt a helyzetet próbálja most a Hyundai leküzdeni Amerikában, ott ugyanis előfizetéses rendszerben lehet kipróbálni az Ioniq 5 elektromos autót. Egy és három hónap közötti használatról van szó némi pénzért cserébe.

De miért nem egyszerűen csak bemutató vezetéseket szervez a koreai gyártó? Mert a felhasználóknak mindennapi helyzetekben kell megtapasztalniuk azt, hogy mennyire tudnak azonosulni a villanyautózással jelenleg. Ezt pedig nem lehet pár órába belesűríteni értelemszerűen.

“Ha kipróbálod vásárlás előtt, akkor meglátod, hogy működőképes dologról beszélünk mindennapi szinten, tehát bátrabban ugrasz bele a vásárlásba is. Mi legalábbis arra számítunk, hogy aki kipróbálja, abban felébred a vásárlási vágy is!”- mondta Olabisi Boyle, a Hyundai Motor North America termékfejlesztési igazgatója az Automotive News újságírójának.