Átlagban havonta kétszer balesetezett az Uber önvezető Volvója a halálos gázolás előtt

Még tavaly történt Amerikában egy sajnálatos eset, amikor az Uber önvezető Volvója halálra gázolt egy biciklist. A vizsgálat a végéhez közeledik, így egyre többet lehet tudni a részletekről.

Az Uber tesztelés alatt álló önvezető Volvója tavaly márciusban halálra gázolt egy az úton haladó biciklist Amerikában. Az eset nagy port kavart fel és alaposan aláaknázta az emberek önvezető járművekbe vetett bizalmát. Mint a vizsgálatok rávilágítottak: nem is teljesen alaptalanul.

Az Uber szerkezete ugyanis nem a gázolásnál vált először baleset részesévé, hanem már előtte is voltak gondok ezen a téren. Egészen pontosan 18 hónap alatt 37 alkalommal történt incidens, ami átlagban havonta két eseményt jelent. Az azonban még nem derült ki a jelentésekből, hogy ezek közül hány alkalommal volt hibás a magát terelgető autó, illetve az sem tisztázott, hogy máskor is történt-e már személyi sérülés.

Korai lenne még most is következtetéseket levonni, ám arra egyértelműen rávilágít a statisztika, hogy jelenleg még gyerekcipőben jár az autonóm közlekedés és teljes mértékben elengedhetetlen a folyamatos emberi felügyelet a közúti tesztelések alatt.