Stílusokat kever a Volkswagen új elektromos koncepciója

A Volkswagen a Los Angeles Auto Show keretein belül mutatja be az új elektromos koncepcióját, mely idővel az ID modellcsalád hetedik tagja lehet. Egy sportautó-kombi-szabadidő autó keverékről van szó.

A Volkswagen az ID.3 gyártás beindításával csak az első lépést tette meg az elektromos átalakulás felé, a végső villanyos palettához vezető út még igencsak hosszú. Eddig összesen hat ID variánsról tudtunk, most viszont Los Angelesben koncepció szinten bemutatkozik a hetedik is.

Az ID Space Vizziont ráadásul elég nehéz bekategorizálni, még a gyáriak sem tudták egyhangúlag besorolni sehová. A kedvcsináló képekre tekintve elsőre egy kombi áll előttünk, ám a magasra tolt ülés pozíció már az SUV kategóriára enged következtetni. Mindezek mellett a gyáriak Gran Turismo-s légellenállásról és viselkedésről beszélnek az újdonság kapcsán.

Az viszont nem találgatás, hogy az új MEB platformra építik fel a gyáriak, a fejlett elektromos hajtásláncának és a kedvező légellenállási tényezőnek köszönhetően pedig csaknem 500 kilométeres hatótávval rendelkezik a Space Vizzion.

A belső tér kialakítása hat ülést tartalmaz három sorban elhelyezve, a burkolatok megalkotásához pedig növényi eredetű „műbőrözést” használtak.