Független tanulmányként született újjá a Mitsubishi Eclipse

A Mitsubishi nem tervezi sportkocsi formában újra piacra dobni a legendás Eclipse modellt, de a rajongók szeretnek eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis meglépnék a dolgot a japánok. Most egy független formaterv tanulmányon nézhetjük meg, milyen is lenne modern környezetbe átültetve az autó.

A Mitsubishi a 90-es években teljesen más világot képviselt, mint manapság. A kínálatban akkor még olyan sportos modellek is jelen voltak, mint például az Eclipse, mely ugyan sosem képviselte a kemény sportkocsi vonalat, mégis megvolt az a hangulata, ami miatt szerették a vásárlók.

A japánok aztán szépen lassan elkezdték átalakítani a kínálatot a 2000-es évek után, ami miatt a lapos Eclipse sem maradhatott. Persze, később SUV formában megint felhasználták a nevet a gyáriak, de az Eclipse Cross annyira más világot képviselt már, hogy szinte azonnal bukásra volt ítélve.

Nem csoda, hogy a rajongók a mai napig vízionálnak arról, hogy mégis visszatérhet modern formában az eredeti modell, de erre egyre kevesebb az esély. Független dizájnerek azonban folyamatosan előrukkolnak újabb megoldásokkal. Most is ez történt.

Andrey Sulemin megalkotta a saját változatát, mely stíluselemeit tekintve közel áll az új Nissan Z-hez, de azért felfedezhető nyomokban az 1994-2000 között gyártott második Eclipse generáció is. A tanulmány ráadásul az eredeti modell tuningvilágban elért népszerűségéről is megemlékezik a BBS stílussal rendelkező felnikkel és a méretes hátsó légterelővel.

Az alkotó abba nem ment bele, motorizáltság tekintetében miről van szó, de a légbeömlők és a hátsó kipufogó hiánya mindenképpen elektromos hajtást sejtet.