Átlogózott Renault Clio az új Mitsubishi Colt

A Mitsubishi a Renault márkával kötött együttműködés részeként dobja piacra az új Colt generációt, mely nemes egyszerűséggel egy átlogózott jól felszerelt Renault Clio lesz.

Az autózás világában nem ritka, hogy bizonyos gyártók hasznosítják másik márka modelljeit komoly üzleti együttműködések vagy közös cégcsoport megléte miatt. Most a Renault és a Mitsubishi megegyezésének legújabb gyümölcsét látjuk kialakulni, ami nem más, mint a Mitsubishi Colt legújabb generációja.

Az előbb felvázolt helyzetből fakadóan talán nem is szabadna meglepődni azon, hogy az új Colt lényegében egy az egyben egy Renault Clio, csak az emblémák mások rajta. Olyannyira változások nélkül veszik át a japánok a francia modellt, hogy még a szóban forgó logó környezetét is át kellett minimálisan rajzolni, hogy pontosan passzoljon a Renault embléma helyére.

A Mitsubishi sokat vár a kisautók szegmensétől továbbra is, így felszereltség tekintetében a Clio drágább változatait kínálja a saját szalonjában. Alapáron járnak a LED-es fényszórók, a digitális műszeregység és a 10 colos infotainment kijelző is, a vezeték nélküli telefontöltés lehetőségéről nem is beszélve.

A hajtásláncok tekintetében is ismerős lehet a kép. A belépő szintet az 1 literes motor szívó és turbós változata jelenti 67 és 91 lóerős teljesítménnyel, de az 1,6 literes benzines erőforrás és két elektromos motor házasításából összeálló 143 lóerős hibrid rendszer is elérhető.

Az új Colt árát egyelőre nem ismertették a gyáriak, de annyi már biztos, hogy a gyártás szeptemberben kezdődik meg Törökországban, így várhatóan az első példányok már októberben megérkezhetnek az európai szalonokba.