Egyelőre biztosan nem lesz új Mitsubishi Lancer Evo

Bár a Mitsubishi külső kiegészítők formájában visszahozta a köztudatba a Ralliart elnevezést, nagyon úgy tűnik, hogy újabb sportmodellekre nem igazán számíthatunk. A márka vezérigazgatója árulta el, hogy miért nem.

Komoly port vert fel az a hír, hogy a már-már teljesen eltűnőben lévő Mitsubishi visszahozza a Ralliart elnevezést a köztudatba és újra elkezd sportos kiegészítőket kínálni a meglévő modellekhez. Ezzel együtt megkezdődtek a találgatások, hogy vajon visszatér-e a Lancer Evolution széria is, hiszen ha a sportos vonalat szeretné újra elővenni a japán gyártó, akkor nem lehet elmenni szó nélkül a nagy múltú gyári tuningos autók mellett sem. Most viszont Takao Kato, a Mitsubishi vezérigazgatója zárta rövidre a találgatásokat egy konferencián.

Kato ugyanis kerek perec közölte, hogy nincs esély a közeljövőben egy újabb Evo szériára, mivel annak kifejlesztése túl költséges lenne, az amúgy is gyenge lábakon álló vállalat költségvetésének nagyrészét pedig jelenleg úgyis az elektromos átállás emészti fel.

„A villanyosítás túl sokba kerül és jelenleg nem vagyunk túlzottan erősek. Első körben a márka újraépítése a cél, majd ha minden jól megy, akkor jöhetnek a rajongói igények”- hangzik a Response magazinban megjelent cikkben.

A távoli jövőben tehát nincs kizárva egy ízig-vérig sportos Mitsubishi, ám a jelek szerint ez már tulajdonképpen biztos, hogy tisztán elektromos lesz. Majd, valamikor…