Modern elektromosként így nézne ki az NSU Prinz

Az Audi gyakornoki csapata álmodta meg az NSU Prinz modern környezetbe ültetett mását. Nem csak a formaterv, hanem az elektromos hajtáslánc is a mai elvárások szerint lett kialakítva.

Az NSU egykoron annak az Auto Union márkának a része volt, amiből a manapság ismert Audi is kialakult. Éppen ezért a német gyártó a mai napig szívesen tekint vissza a letűnt márkára, így az sem meglepő, hogy a négykarikások gyakornoki csapata is most ebbe a korszakba nyúlt vissza egy modern átirattal.

A srácok ugyanis megalkották egyetlen példány erejéig a modern NSU Prinz modellt, mely megjelenését tekintve üde színfolt lehetne a mai egyen SUV kiadások között. Alapvetően felismerhető benne az eredeti modell formája, de a sok apró részlet (mint például a LED-es fényszóró is) mégis egy teljesen új autó képét rajzolja ki. Ráadásul, amit csak tudtak karosszéria tekintetében, azt 3D nyomtatóval oldották meg.

Nem volt kérdéses, hogy a meghajtást villanyosra csinálják meg a tanoncok, ezért az Audi e-tron 240 lóerős elektromos motorját építették bele, az akkumulátort pedig egy hibrid Q7-esből emelték át. A padlólemezt egy Audi A1-től kölcsönözték.

Bár valószínűleg lenne kereslet egy ilyen feltámasztásra, szó sincs arról, hogy az Audi piacra dobná a konstrukciót. Az viszont biztos, hogy sokáig megcsodálható lesz a négykarikások múzeumjában, illetve nem kizárt, hogy rendezvényeken is találkozhatnak vele a szemlélődők.