Formás elektromos koncepcióval rukkolt elő a Cupra

A Seat sportos márkája egyelőre csak egy ígéretes koncepcióval, de belép az elektromos autók világába. Ez a Tavascan EV Concept brutális teljesítménnyel és teljesen elfogadható hatótávval.

A Seat sportos márkájaként működő Cupra már egy ideje ígérgeti, hogy megméretteti magát az elektromos autók piacán. Erre még egy picit várni kell, de most már legalább koncepció szinten látható, hogy milyen irányban folynak a fejlesztések.

Bemutatkozott ugyanis a Tavascan EV Concept, mely futurisztikus és kimondottan sportos formájával hívja fel magára a figyelmet, ám a lényeg pontosan a burkolat alatt rejtőzik.

A Tavascan ugyanis három elektromos motort kapott, melyek összteljesítménye 306 villanyos lóerő. Ezzel a formás SUV 6,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométeres óránkénti teljesítményre. Persze, ez mit sem érne, ha pár padlózás után már töltőt kéne keresni, ezért egy 77 kWh-s akkumulátor csomagot helyeztek el az MEB platformban, ami a WLTP szabvány szerint mérve is tudja a 450 kilométeres hatótávot.