Felfrissült az Audi A3

Az Audi A3 jelenlegi generációja is megkapta a kötelező modellciklus közepi frissítését. A dizájn és a beltartalom is megújult, illetve egy újabb kivitel is felkerült a palettára.

Az Audi az A3-as jelenlegi generációját pontosan négy éve mutatta be. Ilyenkor illik egy modellciklus közepi frissítést eszközölni, amit most meg is tettek a négykarikások.

Külső tekintetében a legszembetűnőbb változás egyértelműen a kocsi orra. Teljesen átrajzolták a lökhárítót a gyáriak, ráadásul a hűtőrács is új dizájnt kapott. Ezzel a húzással laposabbnak és egyben sportosabbnak is tűnik az autó eleje. Hátul szintén új lökhárítókat találhatunk, melyek már alaphelyzetben is a sportosabb RS kínálatot idézik fel a magasabbra húzott fekete díszbetéttel és a középen kialakított diffúzor utánzattal.

A fényforrások rajzolata ugyan első pillantásra nem alakult át, viszont mostantól négy különböző nappali menetfény megjelenést képesek kirajzolni rajtuk a LED-ek.

Természetesen belül is akadnak változások. Ilyen például, hogy a kormány közepe most már nem kerek, hanem hosszában elnyújtott, illetve a középkonzolon a menetválasztó kar környezete is némileg át lett tervezve. A németek újrapozícionálták az opcionális Sonos hangrendszer hangszóróit is a jobb hangzás érdekében és most már alapáron jár minden A3-hoz a nagyobb, 10,1 colos infotainment kijelző és a digitális műszeregység is.

Ami az igazi újdonság, hogy felkerült egy új variáns is a palettára. Ez nem más, mint az SUV elemekkel felvértezett, másfél centivel megemelt A3 allroad. Értelemszerűen ennél a variánsnál műanyag elemekkel kiemelt kerékjárati íveket kapunk, a lökhárítók kialakítása pedig nem a most bemutatott sportos irányzatot képviseli, hanem inkább még a ráncfelvarrás előtti megjelenésre hajaz.

Hajtáslánc tekintetében egyelőre két lehetőséget erősítettek meg a gyáriak. A benzines frontot a 35 TFSI képviseli, mely egy 1,5 literes 150 lóerős mild hibrid erőforrást jelent, míg a dízelre vágyók a 35 TDI kétliteres gázolajosát választhatják szintén 150 lóerős teljesítménnyel. A tervek szerint ezekhet még év végéig érkezik egy konnektoros hibrid is, melynek technikai specifikációi egyelőre nem ismertek.