Felfrissül az Audi Q7

Új márkaarculattal és gazdagabb felszereltséggel frissül fel az Audi Q7, mely most már változtatható karakterisztikájú, lézerrel kiegészített HD mátrix LED-fényszórókkal is rendelhető.

Az Audi Q7-es jelenlegi generációja nem igazán nevezhető fiatal konstrukciónak. A most is kapható, 4M kódnévvel ellátott széria ugyanis csaknem tíz éve, 2015-ben mutatkozott be. Igaz, 2019-ben kapott egy alapos ráncfelvarrást, de az is már fél évtizede volt, így mindenképpen elő kellett venniük a németeknek megint a modellt. Ez most meg is történt, azaz itt a legújabb frissítés, mely több ponton is változtat az eddigi karakterisztikán.

Elsőre feltűnik például, hogy a hűtőrács markánsabb kialakítást kapott méretes méhsejt mintázattal, illetve átrajzolták a fényszórókat is. Ez utóbbi ráadásul most már rendelhető lézerfénnyel kiegészített HD mátrix LED technológiával is, mely nem csak fényforrásként teljesít jobban az eddigi LED-es megoldásoknál, hanem lehetővé teszi, hogy a nappali menetfény többféle mintázatot is meg tudjon jeleníteni. A hátsó lámpák esetében is változtatható a profil, azaz többféle minta rajzolható ki.

Belül átdolgozott infotainment kijelzőkkel találkozhatunk, illetve fontos újdonság, hogy a rendszerhez most már független, harmadik féltől származó szoftvereket is lehet társítani, például a Spotify is könnyen telepíthető lett ezzel a módszerrel. Dizájn terén azt érdemes megemlíteni, hogy három új dekorbetét került fel a palettára, így kilencre nőtt a választható megoldások száma.

A hajtásláncok tekintetében nincs változás, azaz a 340 lovas V6-os és az 507 lóerős V8-as benzines mellé továbbra is választható a 3 literes dízel erőforrás is 236, illetve 281 lóerős teljesítménnyel.