Ez lehet a Ford Mondeo utódja, azaz Kínában bemutatkozott az Evos crossover

Mint arról már pár hete tudni lehet, a Ford végérvényesen leveszi a palettáról a Mondeo modellt. Helyére viszont egy újabb crossover érkezik majd. Ez lehet a most Kínában Evos néven bemutatott újdonság.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a Ford az értékesítési adatok visszaesése miatt úgy döntött, hogy végérvényesen megszünteti a Mondeo értékesítését világszerte. Nem sokkal rá derült ki az is, hogy a gyártó a modell kiiktatásával keletkező űrt egy crossoverrel töltené ki a későbbiekben. Most nagyon úgy tűnik, hogy ezt az utódmodellt leplezték le Kínában.

Bemutatkozott ugyanis a Ford Evos, mely minden tekintetben beleillik a gyáriak által felrajzolt képbe. Méretosztályát tekintve a Mondeo kategóriájában képviselteti magát, míg formaterve egy lendületes SUV-kupét jelenít meg. Ráadásul az Evos elnevezés már 2011-ben megjelent egy koncpeció modellen is, mely akkor éppenséggel az új márkaarculatot volt hivatott bevezetni, mely pont a Mondeo generációváltáson debütált két évvel később.

A részletek tehát egybevágnak, így joggal feltételezhetjük, hogy az Evos globális modell lesz a későbbiekben elektromos hajtáslánccal is (egyelőre a specifikációkat nem ismertették) és a Mach-E modellben debütáló felhőalapú frissítési lehetőséggel és intelligens személyi asszisztenst is magába foglaló infotainment rendszerrel.