Brutális V8-as motort fejleszt a Ford

Villanyosítás ide vagy oda, a Ford tavaly mutatta be Godzilla kódnével a 7,3 literes V8-as motorját. Most ennek az erőforrásnak készül a kétturbós változata is Megazilla néven. 

Bár Európában nincs akkora hagyománya, az amerikai piacon kimondottan nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett „crate engine” megoldások. Ez azt takarja, hogy vásárolhatsz egy erős motort magadnak, amit dobozban szállítanak ki, majd azt némi megkötéssel ugyan, de simán belerakhatod a kocsidba a gyári erőforrás helyére. Ezt a megoldást kínálja tavaly óta a Ford is a vásárlóknak, azaz simán megvásárolható így külön a Super Duty széria 7,3 literes V8-as erőforrása Godzilla néven.

Ezzel egy alapból 436 lóerős benzines motorhoz juthatnak hozzá a vásárlók, ám némi szakértelemmel és kiegészítőkkel akár 700 lóerőig is könnyedén felhúzható a teljesítménye. Legalábbis nem egy tuning megoldás létezik már a piacon ezzel az eredménnyel.

A Ford azonban nagyon úgy tűnik, hogy gondol azokra is, akik gyári verzióban szeretnének valami erősebbet. A Ford Authority magazin értesülései szerint ugyanis már készül a Megazilla, ami a Godzilla két turbóval megtámogatott változata lesz. Lóerő adatok egyelőre nincsenek, de a határ a csillagos ég, azaz kisebb módosításokkal akár 1000 lóerő fölötti átiratokról is beszélhetünk. Ki ne szeretne egy ilyen erőforrást az autójában tudni?