Kínában él tovább a Ford Mondeo, most már azt is láthatjuk, hogy milyen formában

A Ford ugyan bejelentette, hogy Európában véget ér a Mondeo sztori, azonban ez nem jelenti azt, hogy teljesen eltűnik a modell a kínálatból. Még át sem alakul, csupán Kínában kezd új életet.

A Ford Mondeo ideje Európában lejárt. Ezt nem csak abból lehet kikövetkeztetni, hogy a gyártó bejelentette a modell nyugdíjazását a kontinensen, hanem abból is, hogy idén bizony már alig adtak el belőle a helyi kereskedések. Sőt, az elektromos Mustang SUV-ból is több példány fogyott, mint a Mondeóból.

Most viszont úgy tűnik, hogy a Mondeo sztori csak számunkra ér véget, Kínában ugyanis már ki is szivárogtak az utódmodell képei. Meglepetésként hat, hogy még kategóriát sem vált a modell, azaz szó sincs egy SUV átiratról, mint ahogyan azt korábban sejteni lehetett.

A kínai Mondeo tehát marad négyajtós szedán, viszont az orr kialakítása egy az egyben lett átemelve az Evos tanulmányról. A hátsó traktus teljesen új dizájn, ahogy a tetőív kialakítása is, melyet igyekeztek minél inkább kupésra rajzolni a gyáriak. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a motorpaletta hogyan alakul majd ki, de a kiszivárgott képeken látható az EcoBoost 245 megjelölés, ami bizony a már eddig is ismert kétliteres négyhengeres benzines erőforrásra utal.

Európai forgalmazásról tehát szó sincs, viszont érdekesség, hogy a Carscoops beszámolói szerint Detroit környékén láttak már néhány erősen álcázott tesztpéldányt, tehát az Egyesült Államokban könnyen lehet hogy felbukkan majd az új generáció is.