Rolls-Royce szintre emelt 7-es szériát mutatott be a BMW Kínában

A csupán 25 darabos szériában készülő különleges kétszínű 7-es BMW a kínai vásárlók legtehetősebbjeit szólítja meg.

Az ázsiai autószalonok mindig rendkívüli eseménynek számítottak, hiszen az ottani piac sajátosságai miatt sokkal bátrabb húzásokkal állnak elő a gyártók, mint egy európai vagy egy amerikai rendezvényen. Az idei Shanghai Auto Show is tovább erősítette ezt a vonalat, elég csak mondjuk az általunk is említett elektromos Bogár reinkarnációra gondolni, de a nagyobb, globális gyártók sem fogták vissza magukat a vásárlói igények kielégítésében.

Nem lehet például szó nélkül elmenni a BMW 7-es széria limitált, csupán 25 példányban készülő Shining Shadow edíciója mellett, mely lényegében a konkurens Maybach által kínált stíluselemeket hozta el a bajor kínálatba. Ilyen stíluselem például a kéttónusú fényezés és a króm díszítések kiemelt használata.

Különlegesség, hogy a fényezés elkészítése a gyártó elmondása szerint 6-7 napot vesz igénybe a polírozás és a festék felvitel aprólékossága miatt, illetve az egyedi 20 colos felni szett megmunkálása is hosszabb folyamatot igényel, mint egy mezei 7-es legyártása.

Természetesen a belső térben is a luxus érzete uralja az összképet. A füstfehér Merino bőrözés egyedi varrást kapott, a díszbetétek pedig feketére lakkozott fából készültek el. A hátsó ülések természetesen több ponton állíthatók és masszásprogrammal rendelkeznek.

A hosszított 7-es mozgatásáról a gyártó 6 literes V12-es erőforrása gondoskodik 580 lóerős teljesítménnyel, melynek köszönhetően alig 3,8 másodperc alatt katapultál 100 kilométeres sebességre a különlegesség. A Shining Shadow Special Edition viszont természetesen nem a száguldozásról szól, hanem egy igazi sofőrös autó, amire az elmúlt években egyre nagyobb az igény Ázsiában. A különlegesség ára kínai juan-ból átszámolva nagyjából 120 millió forint, viszont ennyiért már házon belül Rolls-Royce is kapható!