Extrém ritka Pagani keresi új gazdáját

Nem mindennapi tétel került fel egy aukciókkal foglalkozó oldal listájára. Egy olyan Pagani keres most magának új gazdát, melyből összesen öt darab készült és az értéke jóval egymilliárd forint fölött van.

Azt alapvetően le kell fektetni, hogy a Pagani modelljei sosem voltak tömegtermékek, ami az árazásukon is látszik. Viszont mint minden komoly egzotikus sportkocsikat gyártó márka, ők is adtak ki még ritkább, gyűjtőknek szánt példányokat. Ilyen volt például a Zonda Revolucion is.

A Huayra elődmodelljének lényegében az egyik versenyzésre szánt csúcskiviteléről van szó, mely összesen öt példányban készült el. A megrendelők választhattak, hogy milyen árnyalattal dobják fel a karbonszálas műanyag karosszériát, valakinek pedig pont a kékre esett a választása. Most ez a kocsi keres magának új gazdát a BH Auction portálon.

Nem csak a külső, hanem a belső elemek is kék kiemelést kaptak, ami meglepően jól áll a nem túl visszafogott formai megoldásokkal vegyítve, azaz meg kell hagyni, hogy volt ízlése a tehetős vásárlónak. Természetes, hogy az új tulajdonos is a legfelsőbb réteg egyik képviselője lesz.

Ezt abból következtethetjük ki, hogy ritkán kerül kalapács alá egy-egy Revolucion kivitel, de akkor irgalmatlan pénzeket fizetnek ki érte az érdeklődők. Jelenleg az aukció nincs beárazva, de egy ilyen autó értéke nagyjából 5 millió dollárra, azaz körülbelül 1,4 milliárd forintra tehető.