Padlóig nyomnád a Pagani Huayra R gázpedálját? Most már otthon is megteheted!

A Pagani Huayra R napjaink egyik legbrutálisabb és legegzotikusabb sportkocsija, amit csak néhány szerencsés rajongó engedhet meg magának. Most viszont részben hozzájuthatunk mi földi halandók is az Asetek SimSports szimulátor pedálszettjének köszönhetően.

Ha valaki jártas az egzotikus sportkocsik világában, annak nem mond újat a Pagani Huayra R. Aki viszont nem ásta bele magát annyira a témába, annak legyen elég annyi, hogy egy olyan modellről van szó, ami jó eséllyel egyikünknek sem kerül soha a birtokába, főleg az ára miatt.

Jó hír viszont, hogy ettől függetlenül mostantól a földi halandóknak is lehetőségük lesz padlóig taposni az autó jellegzetes gázpedálját, ráadásul megnyugtató, otthoni környezetben. Hogyan? Úgy, hogy megérkezett a Pagani és az Asetek SimSports összefogásának gyümölcse, mely egy szimulátorokhoz használható pedálsor.

A pedálok ráadásul nem csak formailag egyeznek meg azzal, ami az igazi modellben is van, hanem ugyan abból az anyagokból készülnek ugyan azzal a gyártástechnológiának. Ez nem lenne elég? Az Asetek ikerhidraulikus (T.H.O.R.P.) rendszerének köszönhetően a gyártó úgy állította be mechanikusan és szoftveresen a pedálokat, hogy azok érzetre pontosan olyanok legyenek, mintha ténylegesen a Huayra R-ben használnánk őket menet közben. Persze, utólag módosíthatók a beállítások, így azok is megtalálhatják a számításukat, akiknek nem jön be a Pagani beállítása.

A pedálsor egyelőre csak Európában kapható potom 1680 eurós, azaz nagyjából 700 ezer forintos áron. Jó, ez még persze így is marha drága, de hát az ilyen egyedi cuccok sosem kerültek be a pártízezer forintos kategóriába.