Most egyben lehet hozzájutni a három legritkább Aston Martin DB5 verzióhoz

Nem mindennapi csomagot kínál eladásra egy angol gyűjtő, most egyben lehet szert tenni a három legritkább Aston Martin DB5 variánsra. Egy kupé, egy kabrió és egy összesen egyetlen példányban létező kombi keresi új gazdáját.

Az Aston Martin DB5, mint legendás klasszikus mindig is a gyűjtők egyik leginkább kívánt darabja lesz. Persze, a DB5-ön belül is vannak kimondottan ritka példányok, melyek beszerzése közel azonos a lehetetlennel. Egy gyűjtő most egy elég ütős csomaggal próbál segíteni az igencsak tehetős vásárlóknak, hogy felturbózzák a gyűjteményeket.

Egyben kínálnak ugyanis eladásra három darab DB5-öst, melyek mindegyike az extrém ritka kategóriába tartozik. A „legérdektelenebb” a csomagban a Vantage kupé, melyből összesen 60 darab készült, de így sem mondható éppen tömegterméknek.

Aztán ott van a Vantage kabrió, melyből összesen öt darabot rakott össze az Aston Martin, 4 literes 282 lóerős motorja pedig pontosan 40 lovacskával tud többet, mint egy „mezei” DB5.

A csomag legértékesebbje viszont a Shooting Brake, mely a Harold Radford & Sons karosszériaépítő műhely keze munkáját dicséri. A szakik a 60-as években csupán 11 darabot építettek a kombiból, ezek közül pedig egyetlen egy volt Vantage kivitel. Igen, az, amit most eladásra kínálnak!

Na de mennyi is az annyi? Értelemszerűen egy ilyen csomag sosem fogja a megfizethető kategóriát képviselni. Az eladónak 12 évébe telt összegyűjteni őket, ráadásul mindegyik gyári állapotra lett restaurálva. 4 millió angol fontot, azaz 1,6 milliárd forintot kér az eladó a válogatásért.

Rengeteg pénz, de közel sem sok értük, már csak annak tekintetében sem, hogy pár évvel ezelőtt az egyik nem Vantage kombi kivitel majdnem 2 millió dolláros áron kelt el. És az csak egy darab kocsi, ráadásul nem is annyira ritka, mint azok, amiket most lehet megvásárolni.