Európában is szerencsét próbál a Ford Mustang Mach 1

Egy Ford rajongói oldal szivárogtatta ki gyári forrásokra hivatkozva, hogy Európában is kapható lesz a Mustang legújabb csúcsváltozata, a Mach 1. Ezzel egy igazi V8-as szörnyeteggel bővül az itteni paletta is.

A Ford Mustang igazi csúcskivetelének eddig a Shelby átiratok számítottak. A GT 350 és a GT 350R viszont csak az amerikai piacon volt jelen az elmúlt években, ám most úgy tűnik, hogy változni fog a helyzet. A gyáriak nemrég jelentették be ugyanis, hogy Mach 1 néven készül a valaha létezett legdurvább Mustang, ami egy Ford rajongói oldal szivárogtatása szerint Európában is kapható lesz.

A hír márcsak azért is tűnik komolynak, mert a Ford maga jelentette be már korábban, hogy lesz belőle jobbkormányos kivitel is, ami egyben alátámasztja az ausztrál és az angol piac bevételét is. Azt viszont egyelőre egy forrás se árulta el, hogy mikor kezdődik meg az itteni forgalmazás, illetve az árazás is nagy kérdés még.

A Mustang Mach 1 orrában egyébként egy 480 lóerős 5 literes V8-as egység dolgozik, melyhez tízsebességes automata váltót vagy hatsebességes manuális szerkezetet választhatnak a vásárlók igény szerint.