A legújabb Mustang generáció is felkerült a Saleen palettájára

A brutális tuningjairól elhíresült Saleen kezelésbe vette a legújabb Mustang generációt is. A végeredmény természetesen most is roppant látványos és nem utolsósorban kellően erős is!

Ha Saleen, akkor a legtöbb autórajongónak azonnal az S7 szupersportkocsi ugrik be. Persze, hiszen a rekorder járgány anno óriási világhírnévre tett szert, de ezen felül sok mást is letettek már az asztalra az amerikai tuningosok nem csak az utcán, hanem a versenypályán is. Ott vannak például a Ford Mustang átiratok is, melyek szintén a legmagasabb minőséget képviselik már évek óta.

Most meg is érkezett hozzájuk a legújabb generáció, mely szintén alapos teljesítménynövelést kapott. Az alapot természetesen az 5 literes V8-as képezi, melyhez három teljesítményszintet kínálnak igénytől függően.

Az első egy 510 lóerős változat, mely White Label elnevezést kapott és a gyári motor enyhe módosítását jelenti. A következő szint a Yellow Label, mely már magába foglal egy egyedi kompresszort is, ezzel biztosítva a 745 lóerős teljesítményt. A csúcsot a Black Label jelenti, mely szintén egy kompresszoros megoldás, de ebben az esetben a befecskendezés is módosítást kap, ezzel elérve a 800 lóerős szintet. Az erőátvitel esetében is lehet választása a megrendelőnek, azaz kérheti a Ford gyári hatsebességes manuális vagy tízsebességes automata megoldását.

A futóműhöz is hozzányúltak a mesterek, azaz a Saleen saját versenyautóiba fejlesztett megoldás került a Mustang alá, saját felnikkel és fékekkel.

Természetesen a karosszérián is azonnal látszik, hogy nem egy alap Mustang áll az emberrel szemben. Az új lökhárítók és a méretes hátsó szárny mellett látványos küszöbök és a legendás „302” felirat határozza meg az összképet, míg a hátsó diffúzor kialakítása olyan brutálisra sikerült, hogy amellett a Ford legújabb gyári dobása, a Dark Horse is majdhogynem unalmasnak hat.