Erősebb lett az elektromos Smart a Brabus mesterek kezei alatt

A főként Mercedes termékekkel foglalkozó Brabus a Smart palettát is előszeretettel tuningolja. Most viszont ez utóbbiból már csak elektromos van, így haladni kellett a korral. Többlet lóerő? Még a villanyosoknál is van ilyen.

A Mercedes modellek tuningolására specializálódott Brabus egyértelműen nem riad vissza a nehéz feladatoktól. Legyen szó belsőégésű motor több száz lóerősre átalakításáról vagy éppen a villanyos hajtások pofozgatásáról, a műhely mesterei mindenben meglátják a lehetőséget.

Így történhetett, hogy benzines és dízel alternatíva híján az új Smart ForTwo elektromos hajtásával kellett kezdeni valamit. Valamit, amitől a kocsi gyorsabb és erősebb lesz, hiszen a tehetős vásárlók ezért szeretik kifizetni a sokszor látványosan nagy összegeket a Brabus termékekért.

Meg is történt a módosítás, ami természetesen a hajtást vezérlő szoftver átírását jelenti ebben az esetben. A megváltoztatott nyomaték szabályozásnak és a vezérlésnek köszönhetően most már 92 lóerőt is képes leadni a kis villanyos, de csak és kizárólag Sport+ üzemmód aktiválásával.

Mindezek mellett a fékeket is nagyobbra cserélték (az energia visszanyerő funkció megtartása mellett), illetve a futómű is keményebb lett. A hab a tortán a szélesített Brabus karosszéria, ami azonnal egyértelművé teszi, hogy a hangtalan kis apróság közel sem gyári adatokkal rendelkezik.