Oldalra is araszol az elektromos Hummer, ha éppen arra van szükség

A hivatalos premier dátum mellett új információk is érkeztek a GMC palettájára két év múlva megérkező elektromos Hummerről.

Már korábban többször beszámoltunk arról, hogy a Hummer elektromos autóként tér vissza, ám nem különálló márkát képezve, hanem a GMC palettájába integrálva. A gyáriak 1000 lóerős teljesítményt ígérnek egészen hihetetlen 15 000 Nm-es nyomatékkal, aminek köszönhetően az ígéretek szerint kevesebb mint 3 másodperc alatt éri majd el a 100 kilométeres óránkénti sebességet a szuper elektromos.

Most újabb információk érkeztek a járgányról, egészen pontosan az úgynevezett „rák üzemmódról”. Ennek a lényege, hogy ha szükség van rá, a Hummer EV képes egy irányba forgatni mind a négy kerekét, ezzel lényegében be tud oldalazni szűk parkolóhelyekre vagy ki tud szabadulni olyan helyzetből, amikor az előre vagy hátrafelé haladás nem játszik, mint lehetőség.

Az új funkció mellett bejelentésre került a hivatalos premier dátum is. Egészen pontosan október 20-án online keretek között derül ki minden az elektromos autózás nagykutyájáról. A tervek szerint a gyártás jövő ősszel kezdődik meg, az első példányok pedig 2022 első felében érkeznek meg a megrendelőkhöz.