A Forma 1 után a Le Mans-i 24 órás versenyt is meghódítja az Alpine

A Renault gőzerővel kezdte meg promózni az Alpine sportkocsi márkát, ami főként a motorsportban résztvevő gyári csapatok átnevezésében nyilvánul meg. A Forma 1 után a Le Mans-i szériában is megjelenik a nemrég felélesztett márka.

A Renault az Alpine márka felélesztésével saját sportkocsi almárkával próbálja meg magához édesgetni az élményautózás szerelmeseit. Persze, ez addig nem fog érdemben megtörténni, amíg nem verik az emberek fejébe, hogy a márka már itt van köztünk, egyelőre egytagú (A110) palettával.

Kell tehát a jó marketing, aminek az autóversenyzés világa kiváló alapot szolgáltat. Ezért is történt, hogy a Renault bejelentette, hogy jövőre a gyári Forma 1-es csapat már Alpine névvel és színekben lesz jelen a pályán.

Ha viszont már toljuk a szekeret, akkor toljuk rendesen, azaz nem sokkal rá érkezett a bejelentés, hogy a Le Mans-i 24 óráson is lesz Alpine csapat az LMP1 kategóriában.

„Az Alpine és a motorsport elválaszthatatlan egymástól, hiszen az a márka DNS-ébe van kódolva már a kezdetektől. 2013 óta van jelen az Alpine a hosszútávú versenyzés világában, most pedig egy lépcsőfokkal feljebb lépünk a Forma 1-el és a Le Mans-i 24 órással”- mondta Patrick Marinoff, az Alpine vezérigazgatója.