Elnyelte a föld a Teslát

Egy tajvani Tesla Model Y tulajdonos nem mindennapi jelenség áldozata lett. Az elektromos amerikai alatt ugyanis egyszer csak megnyílt a föld és teljes egészében elnyelte az alig pár napos járgányt.

 

A legtöbb ember vigyáz az autójára. Ahogyan csak tudja, óvja a sérülésektől és kíméli a technikát, hogy minél tovább autó maradjon a kedvelt négykerekűje. Vannak azonban olyan esetek, amit nem lehet egyszerűen kivédeni, nem tudsz felkészülni ellene. Ilyen az is, amikor a föld egyszer csak elnyeli a járgányodat.

A napokban pontosan ezzel kellett szembesülnie egy tajvani Tesla Model Y tulajdonosnak, aki szabályosan leparkolt az út szélén, majd szépen a burkolat egyszerűen megnyílt az amerikai villanyos alatt. Ez akkor történik meg általában, ha egy vízfolyás szépen lassan kimossa a földet az aszfalt alól, így maga a burkolat anyaga már nem képes megtartani nehezebb tárgyakat. Egy autó, főleg egy nagy akkumulátor-csomaggal szerelt elektromos járgány pedig piszkosul nehéz ebben az értelemben.

Egy ilyen esés természetesen komoly károkat tesz az autóban, ebben az esetben még a tetőlemez is sérült, nem csak a kocsi oldala, azaz könnyen totálkárról beszélhetünk. Az eset abból a szempontból is fájdalmas, hogy a leírások szerint a szóban forgó Tesla példány alig pár napos volt, egészen pontosan a tulajdonosa csak öt alkalommal tudott a volánja mögé ülni miután átvette.

Érdekesség, hogy az eset Zhubei azon részén történt, ahol nem ez az első alkalom, ahol valakinek a szeme láttára nyelte el a járgányát az aszfalt. Csak a szóban forgó környéken tavaly három ilyen eset is történt, így talán érdemes lenne újra felmérni az utak állapotát a burkolatok alatt.