Ismét egy SUV modell érkezik a Volkswagen kínálatába

Egy kisebb méretű crossoverrel bővíti a palettát nemsokára a Volkswagen. A Taigo lendületes, már-már kupészerű vonalakkal készül megszólítani a fiatalabb vásárlókat.

A Volkswagen igencsak elrúgta sokaknál azt a bizonyos pöttyös labdát az elmúlt két nap “viccelődésével”, így érthető, ha néhol szkeptikusan állunk a német gyártó kijelentéseihez. Pedig van, amit illik komolyan venni, például, hogy nemsokára ismét bővül a globális paletta.

Bejelentették ugyanis, hogy egy újabb kompakt méretű crossover kerül be a kínálatba nemsokára, melynek már az elnevezése is megvan: Taigo. Az újdonságról egyelőre nagyon kevés specifikációt árultak csak el, ám a most kiadott kedvcsináló képeken láthatjuk, hogy egy sportos vonalvezetésű már-már kupé-SUV elemekkel megrajzolt autóról van szó.

Annyit már most lehet tudni, hogy a motorpaletta turbós benzines egységekből épül fel, a belső tér pedig modern hangulatú lesz digitális műszerezettséggel és gazdag vezetést segítő eszköz repertoárral. Az újdonság a konszern spanyol üzemében készül majd, a hivatalos leleplezés meg valamikor idén év vége felé várható.