Egy SUV modellel bővítheti ki a Corvette kínálatot a GM

Belsős informátorok szivárogtatták ki, hogy egy új SUV modellen dolgozik a Chevrolet. A Corvette dizájnjával és a nevével ruházzák fel a biztos siker érdekében.

Az SUV divat javában tombol, így igazság szerint meg sem szabad lepődni azon, hogy minden gyártó szinte ontja magából az ebbe a kategóriába szánt modelleket. Az viszont sokak számára érthetetlen, hogy egyes gyártók miért használnak fel egykori sportkocsi neveket erre a célra. Persze, a marketing érték fontos tényező, na de akkor is…

Mert bizony nagyon úgy tűnik, hogy a Ford után a Chevrolet is meglépi ezt nemsokára. A Bloomberg ugyanis belsős informátorokra hivatkozva közölte, hogy egy új, elektromos SUV modellen dolgozik a General Motors, amit a Corvette stíluselemeivel és elnevezésével dobnak majd piacra.

Bármennyire hangzik sokaknak szentségtörésnek a dolog, ha tényleg ez történik, gyakorlatilag borítékolt az újdonság sikere, ami a jelenlegi állás szerint 2025 folyamán érkezik meg a kínálatba. A hír hallatán azonnal 2,4 százalékos szárnyalásba kezdtek a GM részvények.

Na de mennyire lehet hinni a híreszteléseknek? A Bloomberg informátorai nem szoktak a levegőbe beszélni, ráadásul a CES 2021 hét eleji GM prezentációjában egy pillanatra felbukkant a háttérben egy SUV modell a Corvette első fényszóróival. Szóval egyelőre úgy tűnik, hogy nem kérdés a Corvette crossover érkezése, már csak a technikai specifikáció lehet találgatások tárgya.