A GM-nek is a Ferrari a mérce

Ha egy kompromisszumok nélküli sportkocsi megalkotása a cél, akkor bizony érdemes egy bizonyos mércét felállítani. A GM például az 1000 lóerős Corvette esetében a Ferrarit veszi hasonlítási alapul a legújabb kémfotók szerint.

A sportautózás világában a Ferrari már évtizedek óta viszonyítási alap, vagyis inkább az a mérce, amit sokan szeretnének megugrani. Nem véletlen, hogy sok gyártó az olasz márka modelljeit próbálgatja a fejlesztési folyamatok alatt. Miért? Mert a jóra törekvés sosem szégyen!

Most például a GM esetében derült ki, hogy egy Ferrari modellt vesznek alapul a következő Corvette variáns fejlesztésénél, ráadásul nem is akármit, hanem a SF90 Stradale-t. Ez azért is fontos információ, mert az SF90 az 1000 lóerő közeli kategóriát képviseli, a Corvette esetében pedig már egy ideje hallani lehet, hogy készülhet egy ezen teljesítményszinten mozgó kivitel Zora elnevezéssel.

Miért pont ez lesz a legerősebb Corvette neve? Mert ezzel a gyártó emléket állít a legelső generáció vezető mérnökének, Zora Arkus-Duntovnak, akit más néven a Corvette apjának szoktak nevezni.

A Ferrari ráhatásra pár kémfotó világított rá, melyen nem csak a próbáknak alávetett olasz szupersportkocsi figyelhető meg a GM telephelyén, hanem pár álcázott Corvette prototípus is. Jó eséllyel az említett Zora variánst és a nemsokára érkező, már hivatalosan is bejelentett ZR-1 modelleket láhatjuk egymás mellett.

forrás: Corvetteblogger.com