Egy nap alatt kimerült az elektromos autók állami támogatására szánt keret

A nemrég bejelentett elektromos autóvásárlásra szóló állami támogatásra tegnap reggel kezdték meg a regisztrációk felvételét, ma délre pedig el is fogyott az erre szánt 5 milliárd forintos összeg.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy az állam bejelentette az új elektromos autó támogatási programot, melyre 5 milliárd forintot különítettek el. Már ekkor sejteni lehetett, hogy nem fog sokára kitartani az akció, de a hazai villanyos vásárlói kedvet így is szinte mindenki alábecsülte.

A ZFR-D-Ö-2020 pályázatra ugyanis tegnap reggel 8 órakor lehetett elkezdeni regisztrálni az IFKA honlapján, ma déltől pedig nem tudnak újabb pályázatokat befogadni. Miért? Mert elfogyott az előre bejelentett 5 milliárd forintos keret.

A szolgáltató elmondása szerint ráadásul több mint 2000 elektromos autó támogatási igény esett be ezen idő alatt az eredetileg hosszabb időre tervezett 1200 normál jármű és 240 darabos taxi igénylés helyett, így akár keret túlhívás is előfordulhat, ami a már befogadott pályázatok visszautasítását vonhatja maga után.