Saját dizájn kollekciót dob piacra a Cupra, az első tagja egy akkumulátoros retro lámpa lesz

Manapság a legtöbb autógyártó már több lábon áll. Néhányan bútorokat is gyártanak, mások pedig az elektromos rollerek piacára törtek be. A Cupra is kilép a komfortzónájából és egy komplett dizájnkollekciót készül piacra dobni.

A mai összetett és nehéz gazdasági helyzetben érdemes egy cégnek több lábon állnia. Tudják ezt az autógyártók is, akik sorra vágnak bele számukra eddig ismeretlen termékek forgalmazásába. Az elektromos rollerek és robogók szinte már megszokottnak számítanak az autószalonokban, de nem ritkák a biciklik sőt a bútorok sem. Most a Cupra is csatlakozik a sorba egy saját dizájn kollekcióval, melynek első tagja egy retro dizájnnal ellátott akkumulátoros lámpa lesz.

A Chispa névre keresztelt szerkezet a megalkotásánál a spanyol lámpaspecialista Marset segédkezett, az egyszerű dizájn pedig tudatos döntés részét képezi. A kinézetével ugyanis a régi garázsokban és pincékben használatos fényforrásokat idézik fel, a technika viszont teljesen új, azaz feltölthető akkumulátorral lehet üzemeltetni a LED égőket. A Cupra márka arculata viszont egyetlen ponton köszön vissza a szerkezeten: az ütésektől védő keret ugyan azt a rézszínű árnyalatot kapta meg, mint amit a Seat-ból kivált önálló márka logóján is láthatunk.

A retró lámpák egy komplett dizájn készlet első darabjai, egyelőre további partnerekre vár a gyártó, hogy meg tudja valósítani a „Cupra Garage” kollekciót, mely a tervek szerint nem csak elektronikus eszközökből áll majd.