Több mint 300 millió forintot sikkasztott el egy budapesti autószalon értékesítője

Hosszú ideig saját zsebére adott el autókat egy budapesti autószalon értékesítője. A bűncselekményre csak az év végén derült fény, amikor a szokásos leltározásnál hiányzott 25 autó a készletből.

Nem mindennapi bűncselekményt hajtott vége a budapesti Könyves Kálmán körúton található BMW Wallis egyik értékesítője a tavalyi év folyamán. Egy januári leltározásnál derült ki ugyanis, hogy hiányzik 25 darab nagy értékű autó a készletből, ami azonnali feljelentést vont maga után. A vizsgálat meg is kezdődött, a rendőrség pedig rávilágított arra, hogy a szalon egyik 25 éves értékesítője hordta ki a telepről az autókat, majd értékesítette azokat úgy, hogy az értük kapott pénzt nem szolgáltatta be a Wallis kasszájába.

Mindezt hónapokon keresztül tudta zavartalanul csinálni (ami azért a szalon vezetőségének a hozzáállását is megkérdőjelezi), ami idő alatt több mint 300 millió forintot szedett be a szerencsétlenül járt vásárlóktól.

Szerencsétlenek, mert a rendőrség mind a 25 autót lefoglalta, hiába van érvényes Wallis pecséttel és aláírással ellátott adásvételi szerződésük. Miért? Egyrészt a nyomozás miatt, másrészt pedig azért, mert a szalon ugyancsak károsultnak érzi magát, ezért semmisnek tekinti a szóban forgó szerződéseket.

Az más kérdés, hogy ha a BMW Wallis is igényt tart az autókra, akkor ki fogja kártalanítani a vásárlókat, akik jóhiszeműen azt hihették, hogy az értékesítő fél tényleg a kereskedés, jelen helyzetben viszont a pénzük és az autójuk jövője is kérdéses.

A nyomozás jelenleg is folyik az ügyben, ugyanis fölmerült egy második elkövető eshetősége is, aki a jelenlegi információk szerint egy külsős nepper lehet.