Ezekkel az elektromos modellekkel készül a BMW a következő években

Tisztán elektromos kivitelt kap a 7-es széria majd nem sokkal rá az 5-ös is. Az SUV paletta villanyosítása is felgyorsul, az X1-es is felkerül az i-vel jelzett modellek palettájára.

A BMW elektromos autózásra törekvése igencsak érdekesen alakult az elmúlt években. Aránylag korán kezdték el ugyanis a bajorok kiépíteni az elektromos i palettát, ám a kezdeti lendület elfogyott és jópár éven keresztül úgy tűnt, hogy nem is akarnak foglalkozni vele a gyáriak. Aztán mostanság megint elkezdődött az erőteljes villanyosítás, rövid időn belül olyan modellek kerültek bemutatásra, mint az iX, az iX3 és az i4. Mi várható az elkövetkező években? Természetesen még több elektromos alternatíva.

Az Autocar értesülései szerint ugyanis nemsokára befut az elektromos flotta zászlóshajója, az elektromos 7-es is, melyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a dingolfingi üzemben készül majd. Ugyanitt szerelik majd össze 2023-tól az elektromos 5-ös szériát is, míg a szintén ebben az évben érkező villanyos X1 átirat és az elektromos Mini Countryman Lipcsében kap gyártósorokat.

A folyamat természetesen ezután is folytatódik, Oliver Zipse elmondása szerint ugyanis a bajor gyártó a villanyosításra tesz fel mindent ebben az évtizedben. „Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az elektromos autók iránt azokon a területeken, ahol a villanyos hajtás használata ésszerű és a kondíciók is adottak már jelenleg. 2023-ra minden szegmensben kínálunk már elektromos alternatívát a vásárlóinknak, az elkövetkező 10 évben pedig nem kevesebb mint 10 millió teljesen villanyos autót szeretnénk értékesíteni”- beszélt a tervekről és a meglátásokról a BMW vezérigazgatója.