Egy hét múlva indul újra az esztergomi Suzuki gyár

A Suzuki egy közleményben erősítette meg, hogy jövő hét szerdán indul újra a termelés az esztergomi üzemben. Minden óvintézkedést megtettek, hogy biztonságba legyenek az alkalmazottjaik.

A Suzuki számára is a végéhez közeledik a koronavírus miatti kényszerleállás. Hivatalosan is megerősítette a márka hazai képviselete, hogy már jövő hét szerdán újraindul a termelés az esztergomi gyárban.

„Április 29-én a Magyar Suzuki Zrt. újraindítja a termelést. A vállalat minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedések bevezetésével fokozatosan állítja vissza a gyártást kezdetben egyműszakos munkarendben. Az esztergomi gyár folyamatosan figyeli a piaci igényeket, a gyártási tervet ennek megfelelően alakítja.

A Magyar Suzuki Zrt. felelős munkáltatóként az elmúlt hetekben kialakította a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket munkatársai számára. A kormányzati rendelkezések és az érintett hivatalos szervek által javasolt eljárási rendek figyelembevételével a vállalat átszervezte működési folyamatait annak érdekében, hogy minden tekintetben biztosítsa a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát. A rendkívül szigorú vírusellenes intézkedések kiterjednek többek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is.” -hangzik a hivatalos közleményben.