Újra munkába áll a Volkswagen, még tarthatónak tűnik az ID.3 nyári bevezetése

Bár az év elején napvilágot látott szoftveres hibák és a koronavírus helyzet miatti leállás nem könnyíti meg a Volkswagen dolgát, de a gyár szóvivője szerint még továbbra is reális az elektromos ID.3 piaci bevezetése idén nyáron.

Bár az elmúlt évek egyik legfontosabb projektje az elektromos ID.3 a Volkswagen számára, nem mondhatni, hogy könnyű elérni az autó piaci bevezetését. Még év elején derült ki, hogy rengeteg szoftveres hibát kell kijavítaniuk a németeknek, amire szinte azonnal rá is jött a koronavírus miatti leállás. Vajon tartható még az előre tervezett nyári piaci bevezetés? A VW szóvivője szerint igen.

Pontosan ezért indulnak meg szigorú szabályozások mellett ismét a munkálatok a zwickau-i gyáregységben. „A jelenlegi felállás szerint még tartani tudjuk az eredeti ütemtervet, lényegében egyszerre fogjuk leszállítani a mintegy 30 ezer előre berendelt ID.3-at a vásárlóknak”- hangzott el a gyári állásfoglalás.

Azt már korábban elárulta a Volkswagen vezetése, hogy a Zwickau Volkswagen gyár naponta 100 darab ID.3-ast képes előállítani, ami egyben azt is jelenti, hogy ha tényleg tarthatónak tűnik a nyári indulás, akkor az autók többsége már legyártásra került és maximum szoftveres javításra vár.