Jövőre érkezik a Toyota Yaris crossover változata

Már korábban beszélt arról a Toyota, hogy lesz egy crossover tagja is a Yaris modellcsaládnak, most viszont álcázás nélkül néhány információval megtámogatva vehetjük szemügyre az újdonságot.

A Toyota még tavaly hintette el a köztudatban, hogy a vásárlói trendek miatt elkerülhetetlen lesz, hogy piacra dobjanak egy Yaris alapokra épülő új Crossover modellt is. A szavukat betartották és most meg is mutatták a kész változatot.

A Yaris Cross 24 centivel hosszabb és 2 centivel szélesebb, mint az alap változat, a magasságát pedig 9 centivel toldották meg. Ez természetesen tágasabb belső tereket eredményez, ám mindent egybe vetve még mindig kis városi autónak számít az újdonság.

Formáját tekintve nyomokban felismerhető az eredeti Yaris, de érthető módon teljesen új, érezhetően szögletesebb dizájnt kapott az emelet hasmagasságú változat. Szintén fontos, hogy a Cross egyedül hibridként lesz kapható. A hajtás alapja jelen esetben is az 1,5 literes háromhengeres motor, mely egy elektromos egységgel kiegészülve 116 lóerőt képes leadni.